Sydney

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Nan Tien tempel, Berkeley/Wollongong

Sydney,
Australië


Ben je tijdens je rondreis door het laid back Australië toe aan een beetje boeddhistische 'zen', dan is een bezoekje aan de Nan Tien tempel een aanrader. Deze tempel is gelegen in Berkeley/Wollongong, ongeveer 85 km ten zuiden van Sydney CBD. 'Nan Tien' betekent letterlijk 'Paradijs van het Zuiden' en dit is de grootste boeddhistische tempel van het zuidelijk halfrond.

Klik hier voor een compilatiefoto:
[url="http://img.photobucket.com/albums/v156/redbulletje/kl-NanTien.jpg" target="_blank"]http://img.photobucket.com/albums/v156/redbulletje/kl-NanTien.jpg[/url]

De tempel heeft veel te bieden zoals mooie serene tuinen met rozen, lotusvijvers, bamboe, beelden en pagodes. Er is een museum over de boeddhistische Chinese cultuur en er zijn diverse tentoonstellingen, o.a. over de Chinese thee-cultuur. De focus ligt op het uitwisselen van de oosterse en westerse cultuur. Er worden meditatie weekenden gehouden, seminars en boeddhistische diensten. Die laatste zijn vrij toegankelijk, evenals de tempel zelf en de tentoonstellingen.

Combineer een bezoekje aan deze mooie tempel met een dagje strand bij Wollongong (ca. 10 minuten van de Nan Tien tempel), waar het heerlijk toeven is! Ook kun je pelikanen gaan spotten bij Wollongong wharf.

Website Nan Tien tempel:
[url="http://www.nantien.org.au:88/en/" target="_blank"]http://www.nantien.org.au:88/en/[/url]