Sydney

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Oud & Nieuw Sydney

Sydney,
Australië


Terwijl ik deze tip schrijf, zit de haven van Sydney al uren vol met enthousiaste toeristen die vanavond om 9 uur (kinder vuurwerk) en 12 uur (grote-mensen vuurwerk) willen bekijken. De meeste van hen zullen er achter zijn gekomen dat je op de meest bekende 'viewpoints' vast zit aan een hoop regeltjes. Je moet er vroeg zijn (voor 10 uur, anders heb je geen goede plek meer), je mag er geen alcohol mee naartoe nemen en alles wat je in de drankstandjes koopt kost rond de 9 dollar. Daarnaast is het er ontzettend dringen geblazen!

Het is nu half 12 en wij hebben net een ontspannen ontbijt genuttigd, vertrekken zo naar de supermarkt (IGA + drankwinkel zitten onder het station van North Sydney en zijn tot ongeveer vier uur 's middags open) en gaan dan naar ons 'geheime plekje' achter de brug. In 'Lavender Bay' heb je namelijk een ontzettend mooi uitzicht op de brug én zijn er geen regels! Wij nemen dus heerlijk ons eigen drinken mee en zien precies hetzelfde (maar dan rustiger) wat de mensen aan de 'voorkant' van de brug zien. Er zijn genoeg toiletten en een aantal jaar geleden hebben wij er zelf een pizza laten bezorgen.

Je komt in Lavender Bay vanaf treinhalte North Sydney (de tweede stop na de Harbour Bridge). Houdt er wel rekening mee dat het vertrekken ná het vuurwerk wel even kan duren. Grote groepen gaan in de treinen die over de brug terug de stad in gaan. Maar na een geweldige avond met het meest mooie vuurwerk dat je waarschijnlijk ooit zult zien, neem je dat voor lief.

Gelukkig nieuwjaar!