Sydney

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Manly Beach

Sydney,
Australië


Kapitein Arthur Philip ontdekte in 1788 het stuk land dat tegenwoordig bekend staat als de wijk en drukbezochte badplaats 'Manly'.
Manly is lang geïsoleerd geweest, maar door o.a. de opzet van een veerdienst en het bouwen van hotels rond 1880 (in die tijd was alleen het overdag zwemmen in zee verboden!) kwamen er steeds meer bezoekers naar dit prachtige stukje Sydney.
Gelegen tussen een rustige binnenhaven en populair surfstrand, vind je er een combinatie tussen een relaxt strandsfeertje en hip uitgaansleven. De hoofdstraat van Manly heet de 'Corso' en loopt direct naar de 'Steyne' promenade en het strand.

ACTIVITEITEN
Manly is dé plek om actief bezig te zijn. Surfen, kajakken, zeilen, zwemmen, golfen, duiken, vissen… noem maar op! Je kunt er ook walvis spotten, musea bezoeken en fietstochten maken. Kijk voor routes op: [url="http://www.manly.nsw.gov.au/attractions/bicycle-paths/" target="_blank"]www.manly.nsw.gov.au/.../bicycle-paths[/url] of [url="http://www.manlyaustralia.com.au/information/what_to_do/cycleway.asp" target="_blank"]www.manlyaustralia.com.au/.../cycleway[/url]
Een andere grote publiekstrekker is '[url="http://oceanworld.myfun.com.au/" target="_blank"]Oceanworld[/url]', een aquarium waar je alles leert over de onderwaterwereld en zelfs met haaien kunt zwemmen! (Entree 20 AUS$, 10:00-17:30)
TIP: Met een combinatiepas (Oceanworld, Wildlife World, Sydney Aquarium en/of Sydney Tower), spaar je een hoop geld uit.

WANDELEN
Voor de wandelliefhebbers zijn er een [url="http://www.manlyaustralia.com.au/information/what_to_do/walksViews.asp" target="_blank"]aantal mooie routes[/url] tussen het strand en het naastgelegen nationale park te vinden.
Je bent nooit meer dan 1km van de haven of zee verwijderd. Door de grote verscheidenheid in natuurlijke landschappen is Manly dé plek om diverse [url="http://www.manly.nsw.gov.au/environment/native-plants-and-animals/" target="_blank"]diersoorten[/url] te vinden.
Een interessante wandeltocht is die van Manly Cove naar Spit Bridge, waarbij je loopt langs luxe woonhuizen, historische geschutsopstellingen en verborgen stranden en door subtropisch regenwoud komt. Je vindt er ook een aantal Aboriginal overblijfselen. (3 uur 45 min. / afstand 9.1km)
Goede website's: [url="http://ericawatanabe.com/otguide/activity_details_hiking.php" target="_blank"]ericawatanabe.com/.../activity_details_hiking[/url] (stap voor stap), [url="http://www.creativespirits.info/oznsw/sydney/sitesnorth/spitbridgetomanly.html" target="_blank"]www.creativespirits.info/.../spitbridgetomanly[/url] (aboriginal overblijfselen) en [url="http://www.wildwalks.com/bushwalking-and-hiking-in-nsw/sydney-harbour-national-park/spit-bridge-to-manly.html" target="_blank"]www.wildwalks.com/.../spit-bridge-to-manly[/url] (met goede kaart)

FESTIVITEITEN
Manly organiseert grote, nationale en internationale sportevenementen en strand festivals, zoals het 'Manly Festival of Surfing', de 'Cole Classic' (Het grootste zee zwemevenement in Australië), de 'Kellogg’s Nutri-Grain Ironman, Ironwoman & Legend Series', maar ook het immens populaire 'Manly Food and Wine Festival' in mei en het 'Manly Jazz Festival' in oktober.

VERVOER
Je bent al in 30 minuten met de [url="http://www.sydneyferries.info/" target="_blank"]veerboot[/url] vanuit de haven (Circular Quay, Wharf 3) in Manly. Je betaalt hiervoor 13,30 AUS$ (retour)
Je kunt ook met de [url="http://www.manlyaustralia.com.au/information/transport/buses.asp" target="_blank"]bus[/url] naar Manly.

OVERIGEN
- Meer dan 200 [url="http://www.manlyaustralia.com.au/information/what_to_do/shopping.asp" target="_blank"]Winkels[/url], weekendmarkten en meer dan 100 [url="http://www.manlyaustralia.com.au/categories.asp?id=91" target="_blank"]eetgelegenheden[/url]
- [url="http://www.manlyaustralia.com.au/information/about_area/maps.asp" target="_blank"]Goede kaarten[/url]
- [url="http://www.manlyaustralia.com.au/categories.asp?id=88" target="_blank"]Accommodatie[/url]