Sydney

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Head On Fotografie Festival

Sydney,
Australië


In mei staat Sydney in het teken van de fotografie. Al voor de tweede keer wordt er namelijk het 'Head On Photo Festival' gehouden. Alles dat maar met fotografie te maken heeft komt hierbij aan bod. Zo kun je werk bekijken van zowel nationale als internationale fotografen en zijn er meer dan 80 evenementen op 70 locaties te bekijken.

Veel van de evenementen zijn gratis te bezoeken. Je kunt denken aan tentoonstellingen (zowel binnen als buiten), workshops, lezingen door kunstenaars, open studio's, een weekend lang seminar met gastsprekers, noem maar op!

Een groot onderdeel van het festival is ook de 'Head On Portrait Prize', waarbij alle Australische foto kunstenaars met hun werk een prijs kunnen winnen. Het is inmiddels een van de meest belangrijke fotografische prijzen in het land.

Het festival wordt georganiseerd door de 'Head On Foundation', die in 2008 werd opgericht om fotografie te promoten, innovatie op dit gebied te promoten en om bewustwording voor belangrijke kwesties te wekken door middel van dit medium. Al het werk wordt beoordeeld op basis van verdienste en niet omdat de fotograaf een grote naam is.

Websites:
[url="http://www.headon.com.au/" target="_blank"]http://www.headon.com.au/[/url]
[url="http://www.facebook.com/pages/Head-On-Photo-Festival/118599594829972?sk=info" target="_blank"]http://www.facebook.com/pages/Head-On-Photo-Festival/[/url]
[url="http://twitter.com/#!/HeadOnPhotoFest" target="_blank"]http://twitter.com/#!/HeadOnPhotoFest[/url]