Sydney

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sydney: monorail, een mooie manier om kennis te maken

Sydney,
Australië


Een handige manier om een, voor de zojuist aangekomen reiziger, nieuwe stad te bekijken kan het openbaar vervoer zijn. Laat je simpelweg van A naar B vervoeren en laat de stad aan je voorbij komen.

Een hele mooie manier in Sydney, toch een enorme metropool , is de Monorail. En wel om drie redenen. Het traject van de Monorail is een lus, je maakt dus een rondje en je komt altijd dus weer op het beginpunt uit. Tweede goede reden is dat de monorail ongeveer 5,5 meter boven het straatniveau ligt, zodat je dus, zoevend in het treintje, een mooi uitzicht hebt op alles onderweg. De derde goede reden is dat het traject langs alle belangrijke en interessante highlights van de zuidelijke binnenstad voert.

Er zijn acht stations: Darling Park (het bruisende centrum voor vermaak en eten/drinken), Harbourside, Convention, Paddy’s Markets, Chinatown, World Square, Victoria Galleries en City Centre. Zo kun je je al aardig oriënteren en je kunt natuurlijk overal in en uit stappen.

De rit van 3,6 kilometer duurt 12 minuten. Maar je kunt hem natuurlijk zo vaak maken als je wilt! Er gaat elke 5 minuten een trein, van 7 uur ’s morgens tot 10 uur ’s avonds (op zaterdag en zondag vanaf 8 uur ’s morgens).

Er is een dagpas van 9,50 (Australische) dollar (op dit moment ruim 6,50 euro) verkrijgbaar op alle stations. Voor die 9,50 dollar mag je niet alleen onbeperkt gebruik maken van de monorail, maar krijg je ook nog eens 20% korting bij b.v. het National Maritime Museum, het Sydney Aquarium, het IMAX theater, het Sydney Opera House en bij Captain Cook Cruises.
De monorail: handig en leuk!