Sydney

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Oud en nieuw Sydney / NYE Sydney

Sydney,
Australië


We hebben de jaarwisseling van 2009/2010 in Sydney gevierd, écht een ongelofelijke ervaring, niet alleen het gigantische vuurwerk maar ook de sfeer gedurende de dag en avond.

Er zijn de dagen voor oud en nieuw overal folders te krijgen met de uitzichtpunten en uitleg over het programma van de dag. Wij vonden het echter erg lastig te bepalen hoe ver je van te voren aanwezig moet zijn om een mooie plek te bemachtigen. Wij hebben gekozen voor het gebied rondom het Opera House. We waren er al om 8:00 's morgens! erg vroeg maar we konden daarom nog een plek uitkiezen op de 1e rij, we hadden zo een fantastisch uitzicht op de Harbour Bridge en schuin achter ons het Opera House.

Alle uitzichtpunten zijn omringd door hekken, wordt het te vol dan gaat het gebied dicht, bij ons gebeurde dat om 15:00, volgens een local was dat vorig jaar al om 13:00, je komt er dan ook niet meer in! Het is dus belangrijk dat je van te voren goed bedenkt waar je wilt gaan staan/zitten.

Met een backpack vol eten, drinken, spelletjes, lakens (om op te zitten) en 2 paraplu's (tegen zon en/of regen) vermaakten wij ons prima. Om 8:00 's morgens kan je dus zelf een plek uitkiezen, om 10:00 zijn alle plekken aan de hekken bezet, maar 2e rang is ook prima, om 12:00 zijn er nog plekken vrij maar moet je goed zoeken, tot 15:00 is er een constante stroom mensen dat een plekje zoekt, om 15:00 ging ons gebied dicht en werden er geen mensen meer toegelaten. Het lijkt dan één grote picknick, iedereen heeft kleedjes neergelegd en zit relax te wachten op wat komen gaat, erg gezellig.

Eten en drinken is ook prima te krijgen bij de cafe's en de mobiele stands, de wc's waren in ons geval ook goed bereikbaar.

Als je nog vragen hebt mail gerust!