Queensland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

The Coffee Works (proef koffie, thee, likeur en chocolade)

Queensland,
Australië


Het is misschien niet bij iedereen bekend, maar Australië groeit al sinds 1832 koffie. De eerste plantage was in Brisbane en tegen 1880 werd er ook koffie verbouwd in het noorden van de staat New South Wales en het tropische noorden van Queensland. Ondanks internationale erkenning is grote productie nooit helemaal op gang gekomen en kun je tegenwoordig helaas nog maar op een paar plaatsen plantages vinden.

THE COFFEE WORKS
Een van de plekken waar tot op de dag van vandaag nog 'echte' koffie te krijgen is (rond de 12 plantages die 80% van de totale opbrengst van Australië verzorgen), is het Mareeba gebied in de zogenaamde 'Cairns Highlands'. Voor de echte koffieliefhebber (maar ook thee- én chocoladegenieters) is een bezoekje aan 'The Coffee Works' in Mareeba dan ook echt een heerlijke attractie.

ENTREE
Voor slechts 19 AUS$ entree (ze hebben een folder, met daarin een coupon voor 5$ korting, maar je krijgt standaard bij je entree 5$ korting in de gift shop) krijg je een klein papieren bekertje en volledige vrije toegang tot het proeven van 21 soorten koffie (waarvan 6 met een smaakje), 4 soorten thee, 3 likeuren en 12 soorten chocolade.
Daarnaast kun je door het aangrenzende museum lopen, waar een schat aan historie te bekijken is. Je loopt door een collectie van 2000 stuks koffiezetapparaten, melkkannen en theeservies en maakt hiermee een ware wandeling door de tijd. Met de audiotour luister je naar heerlijke verhalen van de verzamelaar zelf.

Je kunt je bezoek (wij waren met gemak 2 uur aan het rondkijken en proeven) afsluiten met een kijkje in de gift shop (laat bijvoorbeeld een zak koffiebonen naar keuze voor jouw specifieke koffiezetapparaat malen en in een verpakking sealen, of stuur een ansichtkaart naar huis met daarin echte bonen) en het restaurant (nog meer heerlijkheden en dagelijks rond de lunch een barbecue).

VERVOER
'The Coffee Works' ligt op ongeveer 1 uur rijden vanaf Cairns. Verlaat de stad in het noorden over de Captain Cook highway en neem op de rotonde bij 'Smithfield' de 1e afslag, de Kennedy Highway op. Rijdt deze vervolgens helemaal af (vergeet niet van het uitzicht te genieten), tot aan Mareeba. Dan de Anzac Avenue, Herberton Street, Constance Street en Middlemiss Street. Dan kan het grote genieten beginnen!

ALGEMENE INFORMATIE
Openingstijden: Dagelijks van 9 tot 4 uur
Adres: 136 Mason St, Mareeba, Queensland, 4880, Australië
Telefoon: (07) 4092 4101
Website: [url="http://www.coffeeworks.com.au/" target="_blank"]http://www.coffeeworks.com.au/[/url]