Northern Territory

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bungle bungles national park

Northern Territory,
Australië


Bungle bungles national park

Fascinerende rotsen en honderden vreemde vormen die eruit zien als bijenkorven met oranje en zwarte strepen dat is waar het spectaculaire park uit bestaat.. Deze ‘tijgerstrepen’ zijn ontstaan door bacterien. Het park staat op de werelferfgoedlijst en is pas in 1987 een nationaal park geworden.

In het park kun je wandelingen doen naar o.a. Cathedral gorge, Piccaninny gorge, Echidna chasm en Mini palms gorge walk. Bij meerdere wandelingen wandel je tussen de fascinerende bijenkorven. Rangers (van het visitor centre) geven gratis praatjes tijdens wandelingen en je kunt hier fantastische helikoptervluchten boeken over het gebied.

Na het regenseizoen (mei-april) bloeien er vele soorten bloemen zoals de Acacia, Grevilleas, Livistona Palms en zijn de dieren aktief.

Er zijn twee campings: Kurrajong en Walardi camping. Beide campings zijn basic; geen douches, bushtoiletten. Je moet selfsufficient zijn, er is geen winkel in omstreken te bekennen. Er zijn vuurplekken en onder het genot van een kampvuur kun je de geweldige sterrenhemel van het zuidelijk halfrond bewonderen.

Bungle Bungles kun je bereiken vanaf Kununurra (250 km tot aan de afslag) of Halls Creek (100 km tot aan de afslag). Vanaf de afslag is het maar 53 km tot aan de entree, hier begint het avontuur, je doet er namelijk drie uur over; de 4x4-weg slingert door de natuur met spinifexgrassen en je hebt prachtige uitzichten over het hele gebied. Het is een ruige weg met wasborden, riviercrossingen, steile stukken en korte bochten. Alleen 4x4 auto’s worden toegelaten. De weg is prima te rijden, je moet het alleen rustig aan doen.

Je kunt het park het gehele jaar bezoeken per helikopter en per 4x4 in het droge seizoen vanaf begin mei-april t/m eind december. Mei/juni zijn de koelste en de beste maanden om het park te bezoeken (30 graden), in december kan het wel 50 graden worden.

Voor meer informatie zie: http://www.kimberleyaustralia.com/bungle-bungles.html
Foto op de site: http://www.columbusmagazine.nl/oceanie/australie/western_australia/reisreporter/fotos/218385.html