Melbourne

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Gratis tramservice

Melbourne,
Australië


Melbourne is erg toerist-vriendelijk en biedt dan ook diverse gratis activiteiten voor de backpacker (of reiziger). In het centrum lopen verspreid mensen met rode jassen, die toeristen gratis voorzien van tips en advies. De meest handige vind ik echter deze:

[b]Ontdek het hele centrum van Melbourne door gebruik te maken van de gratis tram service.[/b]

De City Circle Tram rijdt de gehele dag tussen 10:00 en 18:00 uur een rondje. Van donderdag t/m zaterdag rijdt deze traim zelfs langer (tot 21:00 uur). De tram heeft vaste haltes waar je in en uit kunt stappen en passeert zo niet alleen de belangrijkste toeristische attracties. Vanuit de halte kan je het resterende gedeelte makkelijk ter voet afleggen. De tram is daarom een absolute aanrader om je kosteloos en efficiënt door de stad te verplaatsen. het verbaast me eigenlijk dat deze tip nog niet op Columbus te vinden is.

De trein rijdt met de klok mee en tegen de klok in en stopt om de 12 minuten bij de volgende haltes: Flinders Street - Harbour Esplanade - Docklands Drive - La Trobe Street - Victoria Street - Nicholson Street en Spring Street.