Darwin

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Jumping crocodile tours

Darwin,
Australië


Een absolute “must” als je de gevaarlijke zoutwater krokodil van dichtbij wilt zien is de “Jumping Croc Tour”. Normaal wil ik me niet in een radius van 10 meter bij deze zwemmende bek vol tanden zijn maar met zo’n toer kun je op een veilige manier deze schitterende beesten bekijken. Je gaat aan boord van een soort dubbeldekker boot. Als je de rivier opvaart komen de krokodillen al aanzwemmen. Een van de crew doet een stuk vlees aan een touw en gaat naar de krokodil “hengelen”. Die lanceert zich dan meestal wel uit het water waarop er een oorverdovend geklik van camera’s en angstkreten te horen is. Dit wordt nog zo’n 2 keer herhaald voordat de krok er met zijn buit vandoor mag. Behalve de vele krokodillen die je zult zien is er ook nog genoeg andere wildlife te bekennen.
Er zijn meerdere aanbieders maar de bekendste is wel de Jumping crocodiles tour. Zij zijn zo’n 65 km van Darwin af aan de Arnhem Highway. In Darwin zelf kun je een toer boeken die je ophaalt van je onderkomen of je gaat er met eigen vervoer naar toe, een 4x4 is niet nodig. Het bedrijf is duidelijk herkenbaar aan een gigantische plastic saltie voor de deur. De kosten voor een boottochtje is AU$ 30.
[url="http://www.outback-crocodile-adventures.com/index.html" target="_blank"]http://www.outback-crocodile-adventures.com/index.html[/url]