Yellowstone NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Tower Fall

Yellowstone NP,
Verenigde Staten


Tower Fall is de meest populaire waterval in het noordoostelijke deel van Yellowstone National Park. De 40-meter hoge waterval ligt achter de General Store in de Tower Creek, een kleine kilometer voordat de kreek in de Yellowstone River uitmondt. Vlakbij ligt ook de Towerfall Campground.

Een korte wandeling vanaf de doorgaande weg brengt je naar een uitzichtpunt, maar het is ook mooi iets verder te wandelen en de korte maar steile route naar de basis van de waterval te nemen.

De waterval werd voor het eerst gefotografeerd door William Henry Jackson in 1871. Blijkbaar heeft deze foto nogal tot de verbeelding gesproken en heeft deze avonturiers, reizigers en zelfs congresleden al meer dan 140 jaar geïnspireerd om hiernaartoe te trekken en de waterval met eigen ogen te zien.

Toen Jackson en kunstenaar Thomas Moran in 1871 uit het Yellowstone-gebied terugkeerden en hun foto’s en schilderijen van Tower Fall deelden met onder andere het Congres, veroorzaakten ze hiermee nogal wat opschudding. Velen waren zo onder de indruk van de schoonheid der natuur aldaar, dat ze stante pede besloten van Yellowstone het eerste nationale park te maken.