Washington D.C.

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Heel veel gratis in Washington D.C.

Washington D.C.,
Verenigde Staten


Washington D.C. is dè stad van de gratis bezienswaardigheden. Alle memorials en musea rondom The Mall zijn gratis te bezoeken. Het Pentagon is gratis te bezoeken...alleen, hiervoor moet je minimaal 3 to 4 weken van te voren aanmelden via de website van het Pentagon http://pentagontours.osd.mil/. Anders kom je er niet in ! De Amerikanen moeten even de kans hebben je 'door te lichten'. Maar als je eenmaal toestemming hebt, wordt je heel vriendelijk ontvangen.
En ook gratis is....een bezoek aan het Witte Huis ! Eigenlijk is dit weggelegd voor inwoners van de V.S. Zij kunnen via de senator van hun staat een verzoek voor een bezoek indienen. Maar, er zijn senatoren die ook aanvragen van buitenlanders accepteren. Gewoon naar de website van een van de senatoren gaan en aanmelden. (een overzicht van alle senatoren kun je hier vinden: https://www.senate.gov/index.htm )
De meeste hebben op hun website een knop "Tour request". Ook hiervoor geldt, minimaal 3 to 4 weken van te voren aanvragen. Een definitief antwoord komt 2 weken voordat je een bezoek wilt brengen. Ons is het gelukt !
Kleine kanttekening: ons is terplaatse verteld dat het van de President afhangt of het Witte Huis bezocht kan worden. Mr. Obama vindt het goed, maar als de volgende president het niet wil, kan het dus niet.