South Dakota

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Custer State Park: vol met verrassingen!

South Dakota,
Verenigde Staten


‘ You’ll never know what you’ll see around the corner’ is een slogan die ik ergens las en die op Custer State Park slaat. En dat klopt helemaal. Custer State Park, in de heuvelachtige Black Hills in South Dakota gelegen, is met een oppervlakte van 287 km2 een flink park. Rijden door Custer State Park is een spannende rit waarbij je je voortdurend verbaast over wat je na een volgende bocht weer tegenkomt. Het park is bijzonder afwisselend. Er leven meer dan 1500 bizons in het park, er zijn prairiedogtowns waar je vaak vlak naast de weg heel veel prairiehonden kan zien, en er lopen burros (ezels) in het park rond die zich gewillig laten aanhalen en fotograferen. Verder komen er berggeiten, dikhoornschapen, diverse soorten herten, elanden, coyotes en diverse katachtigen, zoals de bergleeuw, in het park voor.

Er zijn drie routes te rijden in het park, ieder van ongeveer anderhalf uur: de wildlife loop, de needles highway en de iron mountain road. Wij hebben de eerste twee gereden. Needles highway is een smalle weg die loopt door een mooi bosgebied met ruige grillig gevormde granieten rotsen, die als naalden omhoog steken. Even verderop ligt Sylvan Lake, een prachtig meer met mooie rotspartijen om het meer heen. Needles Highway klimt soms naar grote hoogten, er moeten haarspeldbochten genomen worden, schitterende uitzichten over de Black Hills en er zijn een paar nauwe doorgangen door de tunnels (net iets breder dan een gemiddelde personenauto).
De wildlife loop is een waanzinnig mooie loop: aan weerszijden van de rustige weg liggen verse groene golvende weiden afgewisseld met bomenpartijen, grazende buffels, weidse landschappen. Rust. Een rit om bij te genieten! Al met al heb je voor deze twee routes zeker een hele dag nodig, maar het is absoluut de moeite waard.

De toegangsprijs voor het park bedraagt $ 6,- per persoon of $ 15,- voor een auto met inzittenden. Het toegangsbewijs is 7 dagen geldig!

[url="http://gfp.sd.gov/state-parks/directory/custer/" target="_blank"]http://gfp.sd.gov/state-parks/directory/custer/[/url]