New York City

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Op grote hoogte in NYC

New York City,
Verenigde Staten


Het nieuw WTC gebouw in NYC is met zijn 541 meter het op drie na hoogste gebouw ter wereld. Dit nieuwe gebouw heet het One World Trade Center

Op de 100ste t/m 102e verdieping bevindt zich het One World Observatory.
In 1 minuut ga je met de supersnelle lift omhoog. In die minuut zie je op de liftwanden de historie van 500 jaar New York aan je voorbijgaan. Gaaf gedaan!

Eerst op de 102 verdieping een filmpje over de bouw van het nieuwe WTC de tv-schermen veranderen in ramen en dan kijk je opeens neer op NYC. Geweldig!! We hadden het geluk dat het een mooie zonnige kraakheldere dag was, dus super goed zicht.

Van de 102e verdieping daal je via de 101e verdieping met de verplichte fotostop (de foto daarna toch voor te veel geld gekocht :-)) af naar de 100e verdieping naar het 'See Forever' observatory. De gehele 100e verdieping is voorzien van vloer tot plafond hoge ramen, je kan deze rondom lopen voor een 360 graden view over NYC en de omgeving.

De woorden 'See Forever' staan voor optimisme, het vooruit kijken naar kansen, naar mogelijkheden, ondernemen...vallen en weer op staan!

Het is er zeker toeristisch, maar als je zoals wij vroeg in de ochtend gaat (uiterlijk half 10 binnen) hoef je niet in de rij te staan voor je ticket en is het nog niet dringen voor de ramen voor het maken van foto's.

See forever!!