New York City

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zoek het Hogerop in New York

New York City,
Verenigde Staten


New York van bovenaf bekijken is een must! Pas dán zie je hoeveel immens grote wolkenkrabbers The Big Apple heeft. Natuurlijk zijn er de iconische wolkenkrabbers als de Empire State Building, de Chrysler Building of de Freedom Tower (voormalig WTC), maar van bovenaf zie je goed dat zelfs de 'gewone' kantoorgebouwen akelig hoog zijn.

Je kunt natuurlijk de stad bekijken vanaf het observatiedeck van het Empire State Building, of vanaf het iets minder drukke Rockefeller Centre. Maar je kunt ook slim je hotel kiezen! Ik koos voor Yotel, een modern hotel die hun kamers cabines noemen; kleine kamers waar voornamelijk de efficiëntie opvalt. Meubels zijn uitschuifbaar en overal zitten foefjes verstopt om je comfort te vergroten. Maar het tofste aan de kamer vond ik toch het uitzicht over de stad! Wow! Ook als je niet in de hoogste regionen van het hotel verblijft, kun je van het uitzicht genieten vanaf het rooftop terras, waar je 's ochtends je (gratis) muffins kan eten als ontbijt.

Deze foto maakte ik vanaf het Empire State Building. Trap rondom dit gebouw niet in de trucjes van agressieve verkopers die je beloven de vaak lange wachtrij te kunnen skippen tegen een hoge prijs!