New York City

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Upper East Side New York

New York City,
Verenigde Staten


Ben jij ook altijd te strikken voor een dessert? Ik wel.
Maar of ik daar 25.000 dollar voor over heb? Nou... nee.

Serendipity 3 is een restaurantje in de wijk Upper East Side in New York, dat erg bekend is geworden vanwege de desserts. Ze kwamen in enkele Hollywood-films voor. Het eten is hier niet per se duur, maar ze hebben wel enkele extreem exclusieve dessert waarvan een Frrrozen Haute Chocolate de meest flamboyante is. Compleet met bladgoud heeft dit dessert dus een kostprijs van 25.000 dollar. Althans, daar is het in 2007 mee het Guinness Book of Records in gekomen. Of het dessert nog steeds gemaakt wordt, en tegen welke prijs, dat weet ik niet. Echt vaak zal het in ieder geval vast niet besteld zijn...

Hoe dan ook, de flinke rij voor de deur schrok mij af. Waardoor ik eerst maar een wandeling door de levendige wijk Upper East Side ben gaan maken bij het vallen van de avond. Later ben ik beland bij het minstens zo authentiek Amerikaanse restaurant met de 2 gouden bogen ;-), voor een Quarter Poundertje.

Moraal van het verhaal: Wil je naar Serendipity 3, vergeet dan niet te reserveren! En heb je niet gereserveerd, maak dan eens gezellig kennis met de wijk. Het is er gezellig.