New York City

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Pasen in New York

New York City,
Verenigde Staten


Pasen vieren in New York is een vrolijke aangelegenheid! Voordat ik naar de bruisende metropool afreisde had ik eerlijk gezegd nog nooit van de zogeheten 'Easter Parade' gehoord. Juist dáárom heeft het me wellicht zo verrast; het was één van de hoogtepunten van mijn trip.

De parade is géén georganiseerd evenement. Het is iets wat gewoon elk jaar spontaan ontstaat, steevast op de beroemde winkelstraat Fifth Avenue. Deze straat wordt voor deze gelegenheid wel autovrij gemaakt. Het fenomeen is 'all American', dus volledig over de top. New Yorkers dossen zichzelf uit in kleurrijke outfits die één en al lente uitstralen. De hoeden zijn de pronkstukken. Uitbundige bloemen, paaseieren, paashazen en vogels sieren de soms metershoge hoeden. Iedereen wil zien en gezien worden. Fotograferen en gefotografeerd worden. Het is absurd, vrolijk, grappig en heerlijk in de stijl van New York als bestemming. Ik trof ook nog eens een warme zonnige lentedag. Isn't it amaaaazing?! ;-)

Deze man had wel héél veel werk gemaakt van zijn creatie. Honderden paaseieren en accessoires sierden zijn gewaad. Je kon niet bepaald om hem heen.