New York City

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De Verrazano-Narrows Brug

New York City,
Verenigde Staten


Hoewel de Brooklyn Bridge natuurlijk veruit de bekendste brug van New York is, kent de waterrijke stad uiteraard veel meer indrukwekkende bruggen. De Verrazano-Narrows brug verbindt Brooklyn met Staten Island en heeft een overspanning van maar liefst 1298 meter. Hiermee is het tot op de dag van vandaag de langste hangbrug van de Verenigde Staten.

Wanneer je de gratis ferry-overtocht van Manhattan naar Staten Island maakt, heb je een goed zicht op deze imposante brug. En op de volledige skyline van Manhattan, een echte aanrader dus. Wanneer je deze foto goed bekijkt zie je op de brug autootjes en vrachtwagens rijden in twee lagen. De brug is dubbeldeks, met maar liefst zes rijstroken bovendeks en zes rijstroken onderdeks. Dan realiseer je je pas echt hoe groot de brug is. Er rijden dagelijks dan ook gemiddeld bijna 190.000 voertuigen overheen! Bovendien is dit de doorgang naar de haven van New York, dus heeft menig schip hier onderdoor gevaren.

Hoewel de naar de Italiaanse ontdekkingsreiziger Giovanni da Verrazzano vernoemde brug wellicht minder fotogeniek is dan de Brooklyn Bridge, wilde ik toch eens een keer een andere brug belichten! :-)