New York City

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Coney Island

New York City,
Verenigde Staten


Coney Island: Dat klinkt behoorlijk tropisch... En tropisch is niet bepaald het eerste woord dat bij je opkomt als je aan New York denkt. En tóch hoort Coney Island bij New York. Vanuit hartje Manhattan kun je er met de metro rechtstreeks naartoe rijden in ongeveer een uurtje tijd. En dat uur vliegt voorbij aangezien je genoeg van de stad kunt zien tijdens je rit.

Eenmaal aangekomen tref je een prototypisch Amerikaanse plek. Het Amerika zoals je het kent uit oudere films, compleet met een Luna Park en hotdog-kraampjes. Het verhaal gaat dat hier op Coney Island de eerste hotdogs ooit werden verkocht. Er worden dan ook jaarlijks groots aangepakte hotdog-eetwedstrijden georganiseerd op 4 juli. En daar kijkt men zo naar uit, dat een grote digitale klok per seconde aftelt naar de aftrap. Toen ik er was, zou het nog 73 dagen, 21 uur, 25 minuten en 226 seconden duren. Het is maar dat je het weet.

Maar er is meer! Bij een eiland hoort natuurlijk een strand, en dat is in dit geval Brighton Beach. Op zichzelf niet een héél bijzonder strand, maar na enkele dagen rondgelopen te hebben in de hectiek van Manhattan is een rustige strandwandeling een verademing. Wanneer je over de boulevard slentert en veelal dikke kinderen met enorme milkshakes ziet lopen, kan er geen misverstand meer over bestaan dat je in Amerika bent.

Aan de boulevard bevindt zich ook nog een kleinschalig aquarium. En de "Cyclone", een historische houten achtbaan die verrassend snel gaat. Gebouwd in 1927, en op de werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. De achtbaan kwam me al wat bekend voor. Toen ik op internet op onderzoek uit ging, kwam ik erachter waarom. Beyonce nam hier op Coney Island haar videoclip op van het nummer "XO", en maakte daarin ook een ritje in de Cyclone.

Mocht je dus tot op heden nog geen redenen hebben gehoord om naar Coney Island te gaan, bedenk je dan dat je daar de zeldzame mogelijkheid hebt om te zitten in een stoel waar Queen B herself haar bevallige derrière ooit plaatste. Ik vind dat op zichzelf al reden genoeg!

Kortom, ik kan Coney Island aanbevelen voor een leuk en verrassend middagje weg uit het overweldigende Manhattan.
XO.
;-)