New York City

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Die andere wolkenkrabber

New York City,
Verenigde Staten


Ik zal niet ontkennen dat het Empire State Building een soort ‘must’ is als je naar New York gaat.
Neem de lange wachtrijen voor lief en ervaar hoe het is om als King Kong hoog boven Manhattan op die prachtige, ooit hoogste, wolkenkrabber van New York te staan.
Maar als je een tweede hoogte-ervaring wil hebben en vooral minder lang in de rij zou willen staan, denk dan zeker eens aan het Rockefeller Center.
De naam Rockefeller Center is eigenlijk de verzamelnaam voor een groep gebouwen, waarvan het ‘GE Building’ het belangrijkste en het hoogste is.
Overbekend van het gouden beeld van Promotheus op het plein ervoor, of de schaatsbaan en grootste kerstboom in de winter daar, of de film Home Alone. Veel minder bekend echter als DE plek om een goed beeld van Manhattan van bovenaf te krijgen.
Okay, de buitenkant spreekt misschien minder tot de verbeelding dan het aanzicht van het Empire State Building, maar dat wordt ‘on top’ ruimschoots goed gemaakt.
Waar anders kun je een foto maken van Manhattan waar en het Empire State Building en het nieuwe World Trade Center achter elkaar op staan….?
Het Rockefeller Center bevindt zich in Midtown Manhattan, aan Fifth Avenue tussen 48th en 51th Street. Cijfers GE Building: 259 meter hoog en 70 verdiepingen, geopend in 1933.

Zie ook mijn foto’s van New York.
Link: http://www.rockefellercenter.com/