New York City

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Hell yes!

New York City,
Verenigde Staten


Wie zou hebben vermoed dat de zoveelste Warhol of Roy Lichtenstein bijna zou gaan vervelen? Nou, na weer een bezoekje ellebogen langs een eindeloze rij mensen die 1 foto, 2 foto’s en dan nog een foto nemen in het MoMa of de MET in New York kan dat dus gebeuren. Op zo'n moment kan redding slechts komen van nieuwe inspiratie. En voor de kunst van inspiratie moet je naar het New Museum (van hedendaagse kunst). Hell yes!

Vergelijkbaar met het ontwerp van een ei, is de 'schil' van het New Museum bijna net zo briljant (en smakelijk) als tentoonstellingen die je binnen vindt sinds het museum in 2007 naar een door de architecten Sejima en Nishizawa ontworpen gebouw is verhuisd.

De architecten hebben zitten stapelen met ijsblokjes tot ze een gebouw van acht verdiepingen hadden. Met de komst van het museum en het markante gebouw, gaven ze dit rafelige schilletje van de Big Apple op de Bowery tussen Stanton en Rivington een facelift. Een facelift van niveau waar Sylvester Stallone nog een puntje aan kan zuigen.

Binnen zijn de ijsblokjes net zo helder als van buiten. Maar de kunst van hedendaagse kunst is dat ze soms donker is, shockeert en inspireert. En die kunst verstaan ze bij The New Museum.

Dus ben je in New York, bezoek en geniet van de onvergetelijke werken en architectuur van MoMa, MET en Guggenheim. Maar bedenk dat moderne kunst behalve een verleden ook een toekomst heeft. Een toekomst die je vindt in The New Museum.

New Museum (for Contemporary Art)
235 Bowery
New York, NY 10002
USA
T: +1 212-343-0460
W: [url="http://www.newmuseum.org" target="_blank"]www.newmuseum.org[/url]
Tip in tip: op donderdagavond tussen 1900 en 2100 is de entree gratis
Foto's op [url="http://journeylism.nl/hell-yes-to-the-brilliant-architecture-and-collection-of-the-new-museum-of-contemporary-art-in-new-york-city/" target="_blank"]journeylism.nl[/url]