New York City

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

New york: bezienswaardigheden

New York City,
Verenigde Staten


Vrijheidsbeeld; Als je met de gratis Staten Island ferry gaat, vaar je een route langs het vrijheidsbeeld. Wil je naar het eiland, dan moet je een kaartje kopen op www.statuecruises.com of naar het vertrek punt gaan. Met de metro is dit lijn 1 (rood) naar South Ferry, van hieruit staan allemaal borden die de juiste richting aanwijzen. Een kaartje kost $12,00 en is voor de overtocht naar Liberty Island en Ellis Island met een museum bezoek. TIP: Wil je de kroon van het vrijheidsbeeld beklimmen dan moet je tijdig reserveren (via internet). Sinds juli 2009 is het weer open na 9/11. Je kunt dan de kroon in via 354 trappen en hebt een super uitzicht over Manhattan, Brooklyn Bridge, Staten Island en New Jersey. Er worden per dag maar 240 kaartjes verkocht, dus het is niet druk. Een kaartje hiervoor is maar $3,00 duurder, dus wordt dan $15,00. Het is zeker de moeite waard!
Times Square; Een hele bekende plek, maar alleen bijzonder in de avond. Overdag maakt het een stuk minder indruk. Het is gelegen op de kruising van Broadway en 42nd street.
Central Park; een enorm park midden in de stad. Om een goed overzicht te krijgen van de omvang kun je een fiets huren. Bij Central Park Bicycle Shop betaal je voor 1 uur $15,00, voor 2 uur $20,00 etc. Ben je airline crew, dan kun je 10% korting krijgen. Je hoeft niet te reserveren. Voor informatie en adres www.centralparkbicycleshop.com. In het park bevindt zich ook een zwembad (gratis). Je kunt er alleen terecht is 2 delen van de dag. Van 9 – 15 of van 16 – 19. Gelegen in het North Central Park, uitstappen bij Central Park North 110 street (lijn 2 of 3 – rood). Verder zijn er vaak festivals, activiteiten etc. Hiervoor kun je kijken op www.centralparkny.com
Washington D.C.; vanuit NY kun je makkelijk in een paar uurtjes met de bus of trein naar Washington, de hoofdstad van de Verenigde Staten en de plek waar het witte huis staat. Er zijn verschillende busmaatschappijen die pendelen tussen de twee steden. Het is zo’n 4 uur rijden (als het druk is 5 uur). Op www.ny2dc.com vindt je informatie. De prijs ligt rond de €20,- p.p. voor een enkele reis.