New York City

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Voorbereidingen voor New Year's Eve

New York City,
Verenigde Staten


Op Times Square beginnen de voorbereidingen voor de viering van de jaarwisseling met de traditionele "Balldrop" al vroeg.
Om de te verwachten ca 1 miljoen toeschouwers in goede banen te leiden wordt de omgeving van Times Square mbv dranghekken opgedeeld in zgn "pens". Het verkeer rond de kruizing, die Times Square eigenlijk is, wordt al vanaf de ochtenduren slechts mondjesmaat toegelaten en vanaf 15.00 s'middags helemaal platgelegd, wat tot nog meer files in de omgeving zorgt dan normaal al het geval is.
Ongeveer vanaf het middaguur, als de eerste belangstellenden aankomen worden de pens gevuld, te beginnen vanaf 43rd St en zo verder tot aan Central Park. Als een pen vol is wordt deze afgesloten; je mag er nog wel uit, maar niet meer terug erin. Je plas moet je al die tijd maar zien op te houden, want openbare toiletten zijn er niet beschikbaar.
Voor je aan kunt sluiten in een pen wordt je onderworpen aan een security check, alcohol en rugzakken zijn verboden.
Ivm mogelijke terroristische acties staan op de daken rond Times Square scherpschutters opgesteld en zijn er veiligheidsbunkers voor de politie beneden aanwezig.