New York City

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

New York City image

New York City

New York City
Verenigde Staten
Iwjhsantegoeds

Here we are

Vanochtend was het dan eindelijk zover! Na een geweldige dag afgelopen vrijdag, zijn we vanochtend begonnen aan onze honeymoon. Om 9 uur vanochtend werden we opgehaald door de ouders van Inge die ons wegbrachten naar Schiphol.
We konden zeer snel doorlopen bij de incheckbalie, want we houden zaterdag al online ingecheckt bij KLM (onze vlucht werd uitgevoerd door de KLM, maar we hadden een Delta-vluchtnummer). Dus de koffers afgegeven en op naar de winkels om een digitale camera te kopen. We hebben een mooie camera gevonden (Casio Exilim EX-Z400 voor de liefhebbers), alleen hebben we nog geen batterij die al is opgeladen, dus vandaag nog geen foto's.
De vlucht verliep voorspoedig (al duurde deze iets langer als verwacht door de wind). De KLM had de catering goed verzorgd (beef bobotie, echt iets voor Erik...), we krijgen zelfs een ijsje van het ijsboerke! Op JFK Airport aangekomen natuurlijk eerst lange tijd gewacht bij de douane waar een enorme rij stond, maar dat had als voordeel dat de koffers er al waren toen we bij de bagageband aankwamen.
Op het vliegveld werden we aangesproken door een kerel die ons voor een vaste prijs wel naar ons hotel wilde brengen. Samen met zijn vrouw heeft hij ons door het verkeer van New York (en dan zeggen ze ooit dat ik asociaal rijd.....) geleid. Het was een Egyptenaar die al 8 jaar in New York woonde en die wilde ons tijdens een taxirit tot de islam bekeren.... yeah right, dat lukte dus niet. Het viel ons meteen op dat er alleen in Manhattan hoge gebouwen staan en in de rest van New York (Queens e.d.) niet.
Zojuist hebben we ingecheckt in ons hotel (1 minuut van Pennsylvania Station en Madison Square Garden). We hebben een kamer gekregen op de 25e verdieping. In het hotel zijn er twee soorten liften (1 t/m de 20e verdieping en 1 vanaf de 20e verdieping t/m de 40e). We gaan zometeen de stad verkennen, dus daarover de volgende keer meer!