Montana

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Rocking Z Ranch, Montana

Montana,
Verenigde Staten


Het was altijd al een droom, paard kunnen rijden op een ranch in Montana. Na google en tripadvisor doorgespit te hebben bleven er twee duderanches over die bij mijn wensen leken te passen. Eentje viel voor mij alsnog af omdat het alleen voor een volledige week te boeken was en voor mij 4 dagen maximaal in mijn reisprogramma pasten.

De eisen waar een ranch voor mij verder aan moest voldoen was kleinschaligheid, vee mogen drijven en leren schieten. Dit, en nog veel meer, wordt allemaal geboden op Rocking Z Ranch in Wolf Creek.

Deze dude-ranch wordt gerund door Zack, Patty en hun 2 dochters. Hier vind je paardenliefhebbers die willen rijden zoals rijden oorspronkelijk bedoeld is en cityslickers die de western roots van hun land willen leren kennen.

De ranch biedt basic maar prima kamers, zowel in het hoofdgebouw als in kleine lodges er omheen. We eten elke dag gezamenlijk met de hele familie en de interns, waardoor je echt het one big happy family gevoel krijgt. Patty kookt de avondmaaltijden, Zach verzorgt een uitgebreid ontbijt in het weekend en de stagiaires mixen de Margarita’s.

Eten, drank en alle activiteiten zijn bij de prijs inbegrepen. Zo worden we meegenomen naar de rodeo in Boulder en gaan we een middag raften op de Missouri. Als het weer het toelaat wordt ‘s avonds het kampvuur aangestoken voor de saloon. Een saloon waar de gasten zelf hun biertjes mogen tappen, pool kunnen spelen of ‘n dvdtje kunnen kijken.

Je kunt leren schieten met een geweer en pistool. Voor het kleiduifschieten, wat je er ook kunt doen, kom ik helaas tijd te kort.

De paarden op de ranch worden getraind volgens de Parelli natural horsemanship methode. Als je wil kun je daar ook les in krijgen. Op de ranch gaat alles er heel informeel en persoonlijk aan toe. Omdat ik maar 4 dagen blijf, maak ik op dagen dat andere groepsleden parelli doen een heerlijk lange tocht met één van de stagiaires. Beginners en gevorderden krijgen een programma op maat aangeboden in groepsverband of juist individueel. Korte of lange ritten en als je spieren het aankunnen meermaals per dag.

Je telefoon werkt overigens niet op de ranch, maar er is wel gratis wifi beschikbaar.

Lees meer over mijn avonturen op de ranch in mijn blog!

[url="http://www.rockingz.com/" target="_blank"]http://www.rockingz.com/[/url]