Los Angeles

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sterren spotten vanuit je hostel op Hollywood Boulevard

Los Angeles,
Verenigde Staten


Als je front-row seating wilt hebben voor de Oscars, Emmy's of een van de andere rodeloper events.. dan zit je in dit hostel in ieder geval dichtbij! Ik logeerde hier in 2005 en had toen een simpele dorm room (4 bedden) voor $17/nacht. Inmiddels een stukje duurder zie ik ($25) maar de locatie is top-notch: je zit tegenover het metrostation Hollywood & Highland (directe verbinding naar o.a. Universal Studios) en je kijkt vanuit het raam op het Chinese Mann's Theatre, waar de rode loper al uit ligt voor de Emmy's, Oscar's of een ander entertainment event.

Inbegrepen in de prijs is een simpele breakfast (lees: toast met jam en boter) en verder kun je gebruik maken van de gedeelde badkamers op elke verdieping. Als je een prive-kamer wilt dan zijn die er ook voor iets meer geld. Er is een gezamenlijke woonkamer met TV, pooltafel, etc.

Na een paar dagen heb je het hier echter wel gezien, Hollywood Boulevard is een bizarre verzamelplaats van 'actor-wannabe's' en over straat lopen zonder lastig gevallen te worden zit er waarschijnlijk niet in. Maar er is ook een grote kans dat je toevallig net langs een premiere loopt in een van de theaters op Hollywood Blvd......zo zagen wij Reese Witherspoon en Keanu Reeves. Ook worden voorbijgangers uitgenodigd voor gratis shows (wij mochten een sneak preview van een nieuwe film zien en werden gevraagd om in het publiek van Jimmy Kimmel Live te zitten.

Je betaalt vooral voor de super locatie, verder hoef je geen luxe te verwachten. Kortom, voor een backpacker die wat krap bij kas zit en toch nog een snelle indruk wil krijgen van het glitz en glamour van Hollywood, is dit een goede optie.

Voor meer informatie over het hostel:
http://www.ushostel.com