Los Angeles

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

The Original Farmers Market

Los Angeles,
Verenigde Staten


Persoonlijk vind ik LA één van de minst mooie steden die ik ooit heb bereisd en sfeervol is het allerminst. Wat was ik dan ook blij met de 'Farmers Market'.

De [url="http://www.farmersmarketla.com/" target="_blank"]Farmers Market[/url] is ontstaan in 1934 en dat zie je direct terug in de opzet van de markt met daar om heen kleine eetstalletjes. De sfeer is hier gezellig en ontspannen en daarbij kan je hier heerlijk lunchen. Doordat de markt in de originele stijl is gebleven, waan je je ook in het typische 1934 van Amerika. Je ziet in gedachten zo die grote Amerikaanse auto's van toen voorbij rijden. Er worden veel leuke activiteiten georganiseerd, dus houd de agenda in de gaten. Parkeren is voor de eerste uren gratis, mits je een aanschaf doet op de Farmers Market (dus haal wat te drinken en je parkeerkaart wordt door een machine gehaald om je een vrije uitrit te garanderen). Met een beetje geluk ontmoet je hier misschien een acteur uit CSI, want ik heb begrepen dat ook zij hier wel eens lunchen (de studio ligt namelijk vrijwel exact naast Farmers Market).

Tegenwoordig is Farmers Market uitgebreid met een leuk winkelgedeelte. De winkels zijn op z'n Amerikaans gebouwd; goede oude namaak, wat niet negatief bedoeld is. In het midden is een vijver, waar je om heen kan dineren. Met al het kaarslicht ziet het er hier 's avonds erg romantisch uit. Ook mijn favo winkel kan je hier vinden; Barnes & Noble. Een gigantische grote boekenwinkel met een zeer uitgebreide collectie, een plek om boeken te lezen en een café met gratis wi-fi.

Ik heb hier vrijwel elke dag rond gelopen om te relaxen, terwijl ik in LA was. Met de drukte van LA om je heen, is dit een fijne plek om te onthaasten.