Death Valley

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Regen in Death Valley!

Death Valley,
Verenigde Staten


Death Valley een van de heetste plekken op aarde en de droogste plek in Noord-Amerika. Er valt minder dan 50 mm regen per jaar.

Kans is dus zeer klein dat als je Death Valley bezoekt je slecht weer hebt. Vraag natuurlijk wat is slecht weer want een gemiddelde temperatuur van 46,6 graden C in de maand juli is ook niet echt aangenaam. Dat vind ik eigenlijk slechter dan het heelijk verkoelend (slechts tijdelijk) regenbuitje dat wij daar mee maakten. Wat uitzonderlijk!!

Op de Mesquite Flat Sand Dunes zagen we het in de verte al regenen. Wat foto's geschoten (zeer fotogenieke plek!) en maar terug in de camper want de lucht zag er wel erg dreigend uit. We waren nog niet koud (nou ja koud, het was dik boven de 30 graden) 5 minuten onderweg en daar kwam de regenbui. Camper aan de kant want mijn vriend moest zijn belofte van een paar minuten daarvoor waar maken:
'Als het gaat regenen dan ga ik er in staan, dat maak je toch niet mee REGEN in Death Valley"

Waarom regent het eigenlijk bijna nooit in Death Valley? Dit komt omdat er tussen Death Valley en de Stille Oceaan een aantal bergruggen liggen. Wolken regenen leeg op deze bergruggen waardoor de regen de vallei niet bereikt.