Pacifische kust

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Feesten in Las Tablas

Pacifische kust,
Panama


Als je in Panama reist tijdens feestdagen of carnaval, zorg dan dat je zeker even langs het stadje Las Tablas gaat. Dit stadje staat bekend om zijn grote traditionele feesten en trekt inwoners van over het hele land. Wij hebben oud en nieuw gevierd hier en dat was echt fantastisch. Iedereen is op straat aan het dansen, er is volop muziek en er rijden mooi versierde soort van carnavalswagens rond. De vrouwen zijn traditioneel gekleed in pollera's en het is echt een enorme happening. De inwoners financieren alles helemaal zelf (als enige stadje van heel Panama) en dat maakt het extra leuk, want ze doen echt hun best om er wat moois van te maken! Zelfs als je niet van feesten houdt, moet je dit gewoon een keer mee gemaakt hebben.

Er zijn voor zover ik weet nog veel meer festivals in Las Tablas dus check voor je reis even een website om te kijken naar data. Het is echt de moeite waard om erheen te reizen en een unieke ervaring!

Je kunt vanaf Santiago naar Chitre en dan vanaf Chitre naar Las Tablas, kost je niet meer dan 2 uur en 2 dollar. Overigens heeft het stadje niet zo veel te bieden als er geen feesten zijn, dus let wel op dat er echt wat te vieren is. En als je met carnaval gaat boek dan ruim vantevoren een hotel want de stad van 9000 inwoners heeft met carnaval opeens 40.000 bezoekers!