Curacao

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wandelen in Shete Boka NP

Curacao,
Nederlandse Antillen


In het noordoosten van Curaçao vind je Shete Boka nationaal park, waar je beslist één van de meest verrassende landschappen vindt van het eiland. Zich uitstrekkend over een lengte van 10 kilometer is dit een grillige kustlijn van poreus gesteente, waar azuurblauw water zich met grof geweld tegenaan beukt.

Op de foto zie je Boka Wandomi, één van de bezienswaardige inhammen die gevormd zijn in de kust. Hier bevindt zich ook een natuurlijke brug. Andere inhammen die je móet zien zijn Boka Tabla en Boka Pistol. Bij laatst genoemde wringt het water zich bij elke golf in een hele smalle inham, zodat het geen andere mogelijkheid heeft dan als een pistoolschot omhoog te schieten. Een spectaculaire aanblik.

Je kunt de auto gewoon parkeren bij de ingang van het park, en daarna deze drie bezienswaardigheden al wandelend verkennen, net als de wandelaars op deze foto. Het park ligt aan de voet van de Christoffelberg, dus deze twee bezienswaardigheden zijn erg goed te combineren op één dag, zeker wanneer je in het populaire zuiden van het eiland verblijft.