Curacao

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Duitse leguanen?

Curacao,
Nederlandse Antillen


Bij ons eerste bezoek aan Caracao besloten Eefje en ik een dagje te gaan relaxen bij Lagun. Lagun is een rustig dorpje, gelegen aan de westkust van Curaçao, op ongeveer 30 kilometer afstand van Willemstad. Het dorpje ligt aan een kleine baai, waar dagelijks vissers uitvaren en met heerlijke verse vis terugkeren. Behalve relaxen is dit een mooie plek om leguanen te spotten. Ze lopen over het strand, maar zitten ook in de bomen.

De leguanen zaten verspreid over een aantal bomen, behalve op één bepaald plekkie. Het zal een heerlijk plekkie zijn geweest… lekker in het zonnetje en een geweldig uitzicht. Ik moest direct denken aan een rapportage die ik ooit gezien had.

Voor veel vakantiegangers is het een grote bron van ergernis: ligbedden bij het zwembad die door anderen geclaimd zijn met een handdoekje. Volgens reisorganisatie Zoover is dit het grootste irritatiepunt van 73 procent van de vakantiegangers.
Bij sommige hotels begint de ligbeddenrace al om 6.00 uur ‘s ochtends. De eerste fanatiekelingen ‘reserveren’ een ligbed, gaan vervolgens weer even terug naar bed om vervolgens uitgebreid te ontbijten en eventueel nog een ochtendexcursie te doen. Rondom de lunch hebben ze dan een perfect plekje in de zon.
Vaak hebben Duitsers de reputatie dit te doen, maar Nederlanders kunnen er ook wat van. De reisorganisatie is een petitie gestart tegen het handdoekje leggen. (bron: Hart voor Nederland)