Curacao

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Lui én Actief op Playa Lagun

Curacao,
Nederlandse Antillen


Hoewel er een hoop stranden zijn op Curaçao die een grotere naamsbekendheid genieten, was toch Playa Lagun mijn favoriete strand op het eiland. Dit kleine strand is gelegen in een inham aan de noordwestelijke kant van Curaçao. Hier kunnen zowel rustzoekers als de bezige bijen zichzelf vermaken.

Voor de rustzoekers is er een mooi wit fijn zandstrand en een kraakheldere blauwe oceaan om in af te koelen. De actievelingen kunnen hier duiken of snorkelen, aangezien de onderwaterwereld hier fenomenaal mooi is. Kleurrijke vissen, koraal en schildpadden passeren de revue onder de wateroppervlakte, met name dichtbij de rotsen waartussen het strandje wordt ingeklemd.

Bovendien kun je bekijken hoe de vissers terugkeren van hun ochtend op zee, en hun vangsten á la minute fileren op het strand. Of je spot de leguanen die bovenop de rotsen (te bereiken via een trap) en in de bomen van het zonnetje genieten. En wanneer je honger of dorst hebt, kun je terecht van de gezellige beachbar Bahia, vanwaar je dit uitzicht over de paradijselijke baai hebt. Hier heb je een écht ontspannen vakantiegevoel!