Curacao

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Tanker wrak 1982

Curacao,
Nederlandse Antillen


Klein Curacao heeft in de loop der eeuwen als een magneet op schepen gewerkt. En dan niet op een positieve manier: veel kapiteins hadden geen rekening gehouden met het eiland, zagen het te laat en strandden er vervolgens op. Het grootste probleem was het feit dat het eiland zo laag is, waardoor het vanaf zee nauwelijks is te zien.

De sterke zeestroming en de Noordoostpassaat zorgden er vervolgens voor dat ontwijken niet meer mogelijk was. Tientallen gestrande kapiteins kwamen zo terecht op een klein, nauwelijks bewoond eilandje in de Caribische Zee.

Van de hele vroege geschiedenis van het eiland is maar weinig bekend. In de koloniale tijd woonden er op Klein Curacao een paar vissers, die niet eens altijd aanwezig waren. Ook was er een seinpost ingericht. Vandaar kon men het grote Curacao seinen als er vijandelijke oorlogsschepen aankwamen. Inmiddels zijn van die seinposten alleen nog ruïnes te vinden.

Dit wrak ligt er nog steeds. Bovenstaande info heb ik van het internet. Dit wrak is een tanker gestrand in 1982. Dit is het voorste deel wat nog enigzins intakt is. De andere helft ligt in brokstukken op het rif.