Bonaire

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Blowholes, zout en geschiedenis in Washington Slagbaai

Bonaire,
Nederlandse Antillen


Washington Slagbaai Nationaal Park ligt in het noordwesten van Bonaire. Het gebied is in 1920 aangekocht door de broers Herrera, die er een plantage vestigden, waar aloë-vera, zout en kolen werden gewonnen.
Er werden geiten gehouden, die geslacht en wel naar Europa en Curaçao werden verscheept. De broers noemden hun plantage Amerika en hun residentie werd Washington.
Alle hoogtepunten van het Washington Slagbaai Nationaal Park zijn met de mountainbike of met de auto te zien, maar je beleeft de interessante geschiedenis vooral als je gaat lopen.

Volg hiervoor de Lagadushi (hagedis) walking trail, een wandeling van ongeveer twee uur, die begint in het bezoekerscentrum.
Je loopt tussen manshoge cactussen over een kalkstenen vlakte richting kust en komt overblijfselen van de plantagemuren, waterputten en werktuigen tegen.
Leguanen en hagedissen rennen weg , er lopen ezels en geiten en in de zoutpannen zie je flamingo’s rozerood oplichten.
Langs de ruige kust heb je spectaculaire uitzichten en de klapper is wel de [url="http://www.columbusmagazine.nl/noord_en_midden-amerika/nederlandse_antillen/bonaire/reisreporter/fotos/426507.html" target="_blank"]Suplado blowhole[/url], waar het oceaanwater met grote kracht omhoog spuit.
Niet veel verder kom je bij een baai met een maagdelijk strand, waar schildpadden in mei hun eieren leggen. Je mag hier niet zwemmen.

Openingstijden: 8:00-17:00 uur; ga ‘s morgens, dan is het nog niet zo warm.
Entree: € 10,=, de z.g. Nature Fee, ook nodig als je wilt snorkelen en duiken.

Let op: de ondergrond is scherp, dus goede schoenen zijn een must.
Neem voldoende water mee!