Bonaire

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Doldwaze gids

Bonaire,
Nederlandse Antillen


Sinds kort heeft Tropical Travel een 5 uur durende ecotour van noord naar zuid. We werden s'morgens opgehaald om half 9 door een praatgrage en razendenthousiaste Patricia. In het begin denk je van het mens heeft ze niet allemaal op een rijtje maar gaande weg kom je erachter dat ze heel veel weet en gewoon de flora en fauna schitterend vindt.
We startten in de hoofdstad Kralendijk en gaan langs de kust omhoog naar het prachtige Gotomeer. We gaan het nationale park ( Washington park ) niet binnen anders moet je 10 dollar entree betalen. We rijden naar het uitkijkpunt waar een prachtig uitzicht hebt om vervolgens via Rincon ( de 2de grootste stad v t land ) af te dalen naar het zuiden.
We gaan via de mangroven naar 1 van de mooiste stranden v d Caribbean namelijk Sorobon. Wat een mooi blauw en helder water is hier en het doet gewoon pijn aan je ogen.
Op de terugweg komen we langs de slavenhutjes en het zoutwinningsgebied wat erg fotogeniek is. Hierna gaan we terug naar Kralendijk en het is dan ongeveer 13.30. We zien onderweg talloze vogels waaronder de visarend,kolibrie en talloze flamingo's,en dan ook nog eens tientallen leguanen en hagedissen.
Deze tour kost 45 dollar pp en is zeker de moeite waard en achteraf door een goede en doldwaze gids 1 van de beste tours die we ooit hebben meegemaakt.
Voor meer info kijk op www.tropicaltravelbonaire.com/