Bonaire

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Spectaculair mooi duiken aan de weinig bedoken Oostkust van Bonaire op een veilige manier!!

Bonaire,
Nederlandse Antillen


Larry's Wildside Diving is de enige gespecialiseerde dive-operator voor de Oostkust van Bonaire. Een onvergetelijke duik met een prima boot op het ruige water aan de oost kust van bonaire is echt aan te raden.
Het water aan de Oostkust, in tegenstelling tot de veel bedoken westkust, kan ruw en onstuimig zijn met stromingen als gevolg. Met standaard duikboten is het duiken daar dan ook niet te doen. Sinds een paar jaar bestaat er echter Larry's Wildside Diving die een speciaal ontworpen zodiac met o.a. sterke motoren heeft waarmee dit geen probleem is. En ze gaan vrijwel dagelijks. Er wordt daarbij erg gelet op veiligheid en procedures.
Mijn duiken met hun waren onvergetelijk, werkelijk tientallen schildpadden en adelaarsroggen op slechts een paar duiken (zie mijn onderwaterfoto’s). Verder heel veel vis zoals tarpons en i.h.a. ook grotere vissen dan aan de West kust. Soms worden hier zelfs haaien en manta’s gezien. Natuurlijk ook wat stroming maar daar wordt heel erg rekening gehouden door op de juiste plekken te water te gaan en opgepikt te worden. Wel raad ik je aan om eerst een paar keer aan de West kust te duiken om je uitrusting enzo te checken.
Hoe regel je dit? Bij veel duikhotels gewoon bij de duikschool of receptie. Zie ook [url="http://www.larryswildsidediving.com/" target="_blank"]http://www.larryswildsidediving.com/[/url] of larry@larryswildsidediving.com Ik heb alles geregeld via het Buddy Dive Resort waar ik verbleef. Ik betaalde rond de 100 dollar voor 2 duiken en het was het geld meer dan waard!!!