Oaxaca

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Slapen in een tuin

Oaxaca,
Mexico


In misschien wel het leukste stadje van heel Mexico is een bijzondere accommodatie te vinden met een onverslaanbare prijs-kwaliteitverhouding. De naam van het hotel, Las Mariposas, betekent vlinders, en het hotel is net zo vrolijk, speels en kleurrijk als deze naam doet vermoeden.

Vanaf de weg stap je door een hek naar de binnentuin die met een fontein en een hoop groen een sfeervolle entree vormt. Er is een open keuken waar 's ochtends ontbeten wordt en er staat een computer voor algemeen (gratis) gebruik. Via enkele trappetjes en gangetjes kom je bij het gedeelte waar de kamers liggen. Verscholen achter witte muren met daarop houten vlinders omringen deze een tuin die je weldra doet vergeten dat je in een stad bent!
Planten en bloemen – deels in kleurige potten – bepalen de atmosfeer, tezamen met hangmatten, twee charmante zitjes en overal houten papegaaien en romantische lantaarntjes die aan een pergola bungelen. Al wat je hier wil doen is relaxen, en dat kan prima want het voornaamste geluid komt van zoemende bijen.

De kamers, die elk hun eigen voordeur hebben, zijn eenvoudig doch van alle gewenste gemakken voorzien – inclusief vers mineraalwater iedere dag. Doordat de muren dik zijn en de ramen klein is het er lekker koel, het bed slaapt prima en de ruimte is opgesierd met religieuze accessoires. In de badkamer word je vrolijk van de bloemetjestegels waaruit het sanitair is opgetrokken, en er staat hier een emmer klaar om onnodig douchewater op te vangen terwijl je wacht op de juiste temperatuur – want La Mariposas heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Met dat water worden de bloemetjes en planten buiten weer onderhouden. Ook afval (glas en plastic) wordt apart ingezameld.

Tot slot is het personeel uiterst vriendelijk en bevindt de locatie zich op loopafstand van de meest prachtige kerk van Oaxaca (Santo Domingo de Gúzman), diverse leuke restaurantjes en de rest van het centrum. (Al zou je het stadje bijna niet meer in willen omdat de accommodatie zo geweldig is…)

En dit allemaal voor een spotprijs!
Krijg een impressie op http://www.lasmariposas.com.mx/index.htm.
Reserveren hier is aanbevolen, spijt zul je er nooit van krijgen!