Mexico

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Campeche – Mexico – Duiven voeren

Mexico


Peter en ik lopen een rondje over het Plaza de la Independencia in Campeche, achter ons hoor ik druk gefladder. Ik stop, kijk om en van alle kanten vliegen duiven op een gezin af. Een meisje voert ze brood, haar broertje kijkt met haar vader toe. Moeder en hoogstwaarschijnlijk oma doorzoeken moeders tas naar haar mobiel zodat ze foto's kunnen maken van dit leuke tafereel.
Met een beetje fantasie is er heel wat te ontdekken op de foto die ik ervan maakte.

Oma wijst haar dochter op het nut van een opgeruimde tas, zodat ze in het vervolg die mobiel in dat fel blauwe hoesje nog eerder tevoorschijn kan halen. Vader telt met zijn zoon de duiven. Zoonlief heeft allang door dat hij nog niet zover kan tellen en geniet gewoon van het vrolijke ge-roekoe van de duiven.
Links op het bankje achter het gezin, is een vrouw in gesprek met haar man, hij heeft echter meer oog voor het vogel-schoon. Op het bankje daarnaast appt een vrouw met haar zus, een vriendin of wellicht een collega. Gezien de afstand is de vrouw daar weer naast geen bekende, zij kijkt in stilte toe.
Tot slot maakt op het bankje rechts een andere oma met haar kleinzoon foto's van de duiven. Een mooi verhaal voor bij het avondeten straks als haar zoon en schoondochter een vorkje meeprikken. En wie weet zijn deze Mexicaanse pigeons ook nog druk in gesprek met elkaar ;)