Yucatan - Cozumel

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Taxi of auto huren?

Yucatan - Cozumel,
Mexico


Hi allemaal,

Als je van plan bent om binnenkort naar Cozumel te gaan houd er rekening mee dat dit (in verhouding tot de andere prijzen in de regio) redelijk wat kost. De ferry kost 140 pesos enkel, da's momenteel €8,50 voor een ritje van 'n half uur. Wat dat betreft is het meer de moeite waard om naar om naar Isla Mujeres te gaan, het eiland voor Cancun. De ferry kost daar 35 pesos en het eiland heeft veel meer aantrekkelijke activiteiten.

Als je voor het duiken gaat is Cozumel wel de moeite waard. Het water is aanzienlijk helderder dan playa del carmen of cancun en heeft een aantal prachtig duik spots.

Als je aankomt word je haast platgelopen door verkopers die je allerlei snorkel tours en dergelijke willen verhuren. Afhankelijk van de periode kun je daar redelijk wat op afdingen. Als je van plan bent om verschillende locaties te bezoeken op het eiland is het de moeite waard om een autotje te huren. Taxi naar de andere kant van het eiland kost al snel 2 a 300 pesos terwijl je voor 450 pesos voor de hele dag een auto kunt huren.

Ga niet gelijk op de eerste de beste verkooppraatjes in, plan je dag, orienteer jezelf van tevoren en enjoy the day ;)

Groetjes! Sebas