Chichén Itzá

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kukulcan

Chichén Itzá,
Mexico


Uit ons reisverslag Yucatan (over Chichen Itza):
Vanavond gaan we naar Chichen Itza. Ons hotel is slechts drie kilometer van deze site, maar in het pikkedonker nemen we toch maar onze auto. Nog lastig te vinden, maar uiteindelijk belanden we op het grote parkeerterrein voor Chichen Itza.

We gaan naar binnen en zoeken een plaats voor de voorstelling van vanavond: de geluids- en lichtshow, die het verhaal van Chichen Itza gaat vertellen. We zitten vooraan op de eerste rij en hebben dus prachtig zicht op de lichtshow, die de meest prachtige beelden, vormen en kleuren op de piramide van Kukulcan tovert. Het verhaal wordt verteld en geheel wordt ondersteund door mooie muziek. Het is indrukwekkend, ik kan niet anders zeggen.

Er zijn sound- en lightshows die je gerust kitsch kunt noemen (die bij de Egyptische piramides bij voorbeeld, daar viel ik bijna in slaap), maar dit is van grote klasse. We zijn dan ook opgetogen en heel tevreden na afloop. Normaal gesproken mis je dit, omdat de meeste bezoekers en toertjes vroeg in de middag al weer vertrekken richting Cancun. Wij blijven echter, want de volgende dag willen we meer zien en daarna nog verder door.