Tikal

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Tikal Sunrise

Tikal,
Guatemala


De tempels van [url="http://nl.wikipeaia.org/wiki/Tikal_(stad)" target="_blank"]Tikal[/url] zullen voor veel reizigers in Guatemala hoog op de agenda staan. Dit tempel complex wat midden in de jungle ligt, was een van de grootste Maya steden van de klassieke tijd.

Een zekere toevoeging aan dit bezoek is om een tour te boeken voor een [url="http://www.columbusmagazine.nl/noord_en_midden-amerika/guatemala/tikal/reisreporter/fotos/214293.html" target="_blank"]zonsopkomst[/url] vanaf tempel IV. Dit kun je doen vanaf bijna ieder hostel of hotel.

Je wordt om 2uur s'nachts opgehaald met en shuttle bus, en klimt samen met de gids op de tempel. Vanuit een adembenemende stilte zie en hoor je de jungle wakker worden, eerst beginnen de brul apen, en vervolgens de vogels en andere dieren. Tegelijkertijd zie je de zon opkomen boven de jungle en de grote jaquar tempel. Wat een indrukwekkend schouwspel, en een zekere meerwaarde van een bezoek aan de tempels!

Kijk [url="http://www.youtube.com/watch?v=IyJ8Q73qC6k&feature=related" target="_blank"]hier[/url] eens om een indruk te krijgen van dit schouwspel.

Overigens is het zeker aan te raden voor budgetreizigers om te verblijven in Hostel [url="http://www.amigoshostel.com/" target="_blank"]'Los Amigos'[/url]. Een gezellig Hostel met goede faciliteiten en opties om tours als deze te boeken.

Vanuit Antigua is het aan te raden een bus te boeken bij [url="http://lineadorada.info/" target="_blank"]Linea Dorada[/url], en niet bij 'El frente del norte', Je kunt met een taxi naar Guatemala City reizen, en daar je laten afzetten bij het busstation van Linea Dorada en hier ter plaatse een kaartje kopen. Dit is ook een stuk goedkoper

Bussen die vanuit reisbureaus in Antigua worden geboekt zijn vaak de goedkopere bussen van 'El frente del norte'. deze laatste bus organisatie reist via Rio Dulce en doet er hierdoor zeker 4 uur langer over, daarnaast verkeren ze echt wel in heel bedroevende staat.