Lago de Atitlan

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Droomachtig verblijf in La Casa del Mundo met prachtige uitzichten en steun daarmee de lokale bevolking

Lago de Atitlan,
Guatemala


Als je optimaal tegen een goede prijs wilt genieten van de werkelijk prachtige uitzichten rondom Lago Atitlan en daarmee ook de lokale bevolking wilt ondersteunen, dan raad ik je aan om een paar dagen te verblijven in hotel La Casa del Mundo. Volgens de Lonely Planet is dit hotel één van de mooiste hotels met de mooiste uitzichten van heel Guatemala. Maar is dat ook zo? Jazeker!! DIt hotel is écht de perfecte plek om te genieten van de supermooie uitzichten over de 3 vulkanen en Lago Atitlan. Super romantisch en de perfecte huwelijksbestemming als je het mij vraagt! Het hotel ligt op een prachtige rotspartij nabij het dorp Jaibalito. De uitzichten over de 3 vulkanen zijn werklijk spectaculair (zie [url="http://www.columbusmagazine.nl/noord_en_midden-amerika/guatemala/lago_de_atitlan/reisreporter/fotos/262153.html" target="_blank"]FOTO[/url]), de kamers zijn prachtig, het eten is écht goed en het persooneel is super! Beneden aan het meer liggen verschillende plateaus waar vandaan je lekker een duik in het meer kunt nemen, overal hangen er hangmatten met prachtige uitzichten en er bevindt zich ook een prachtig houtgestookt heet water bad (met ook een prachtig uitzicht).

Voor slechts 60 euro per nacht (is prijjzig voor Guatemala maar zeker niet voor Nederlandse begrippen) heb je een privé kamer met twee balkons (uiteraard met uitizicht over het meer) tot je beschikking. Voor de mensen die een badkamer willen delen zijn er kamers die 25 euro kosten. De eigenaar (Amerikaanse man) en zijn vrouw steunen met de opbrengsten van het hotel de lokale bevolking van het dorp Jaibalito. Ik vond het fijn om te weten dat al een deel van het geld bij de lokale bevolking terecht komt! Het hotel is daarnaast ook perfect bereikbaar met een bootje van Panajachel naar San Pedro en heeft een eigen aanlegsteiger waar de bootjes stoppen.

Wij hebben het verblijf als droomachtig ervaren. Alles was werkelijk goed geregeld en super mooi. Omdat wij het zo super vonden zijn wij hier daarom ook langer gebleven.

Tip 1: sta rond 5.15 op zodat je van de zonsopgang (5.30 uur) kunt genieten.
Tip 2: boek het houtgestookte heet water bad in de ochtend en geniet in de avond van het prachtige uitzicht!

Voor meer informatie kijk op de website van het hotel: [url="http://lacasadelmundo.com/" target="_blank"]http://lacasadelmundo.com/[/url]

Voor de mensen die hier zullen verblijven veel plezier gewenst!