Lago de Atitlan

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Tamales

Lago de Atitlan,
Guatemala


Toen R. en ik de avond voor de kerst in 2008 in Panajachel waren bij Lago de Atitlan, verbleven we in een leuk klein familiehostel vlakbij het meer. De man des huizes kwam op een gegeven moment naar boven, waar wij van de zonsondergang op ons balkon aan het genieten waren. Met een allerliefste glimlach bood hij ons ter gelegenheid van de bijzondere avond de specialiteit van het huis aan: tamales. Dit is een specialiteit die je in onder andere Guatemala vindt en het hoofdbestanddeel is gemalen mais. Hiervan wordt een pasta gemaakt die vermengd wordt met kip (of ander vlees) en groenten waarna het in een bananenblad wordt ingepakt en gestoofd wordt op een houtskoolvuurtje. Deze bereiding had de vrouw des huizes gedaan in deze keuken. Ze wilde zelf helaas niet op de foto. Zelf vind ik tamales niet bijzonder lekker (ook niet vies), het smaakt een beetje weeïg.