Antigua

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Een bijzondere afspraak

Antigua,
Guatemala


Vijf jaar geleden waren Eefje en ik op rondreis door Midden-Amerika. Zes landen (Costa Rica, Nicaragua, Honduras, El Salvador, Belize & Guatemala) in 31 dagen. Nog nooit hadden we zo'n lange rondreis gemaakt... en we vonden dit toch een tikkeltje spannend: zo lang van huis en dan in groep voor die periode. Hoe zou dat gaan bevallen?

Het werd een prachtige reis en een leuke groep! Prachtige landen, vriendelijke mensen, goed eten en een heerlijk klimaat! Onze reisleidster gaf aan dat het geen reis zou zijn met wow (of is het wauw) momenten. Ik kon haar hierin geen gelijk geven... snorkelen tussen 15 pijlstaartroggen, 3 verpleegsterhaaien en 2 barracuda's in Belize was toch wel heel errug WOW!

Echter, waar we het meest naar uitkeken was een ontmoeting met de familie van Eefje's broer. Dit was niet gepland maar, we bleken beide gelijktijdig in Antigua, bekend om haar talloze oude en nieuwe (verborgen) indianenmarktjes, te zijn. Wij waren er op reis en zij gingen de 10e verjaardag van hun geadopteerd zoontje vieren. Angel, hun zoontje, komt oorspronkelijk uit Guatemala en ze wilden hem zijn geboorteland laten zien. Zijn tiende verjaardag leek daarvoor een mooie gelegenheid! Het toeval wilde dat Eefje en ik precies op zijn verjaardag ook precies daar zouden zijn...Cosmic coincidence?!

Het is nu exact 5 jaar later en Eefje en ik gaan naar Angel, om zijn vijftiende verjaardag te vieren, maar onze gedachten dwalen wel af naar het hoogtepunt van onze rondreis door Midden-Amerika, vijf jaar geleden!