Antigua

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ciudad Vieja

Antigua,
Guatemala


Wie wel eens in Guatemala is geweest weet wat een prachtig land het is. Zeker als de wolken wat lager hangen heb je overal in de bergen en de dalen schitterende uitzichten. Bovendien is veel te zien en te doen. Van de Maya-ruïnes tot het Spaans-koloniale Antigua. Maar er is ook een gebrek (ondanks ontelbare aanbieders) een excursies die iets dieper op het land in gaan. Zeker in Antigua. Over het hedendaagse Guatemalteekse leven krijg je weinig te horen en te zien.

Maar dat gaat veranderen! ONG Niños de Guatemala (waarvoor ik werk) heeft een excursie opgezet in Ciudad Vieja, onder de rook van Antigua. Deze tocht neemt je mee naar het stadje, waar verder geen toeristen komen. Daar zie je de dit jaar geopende basisschool van de organisatie, de sloppen, het platteland tegen de helling van de Aguavulkaan, en twee werkplaatsen in het hart van het stadje. Daar worden de typische bussen (de kippenbus) gemaakt en gerepareerd. Het gaat over de wijze waarop de gemeenschap in elkaar steekt, hoe deze mensen in hun levensonderhoud voorzien. De sterke sociale positie van de organisatie en haar school in de gemeenschap hebben deze inzichten bij ons gebracht. En nu kunt u daar in medelen en daarmee helpt u ook meteen de organisatie!

Meer informatie vindt u op de website en natuurlijk op mijn [url="http://roelvandentillaart.wordpress.com" target="_blank"]weblog[/url]!

Om te reserveren c.q. voor vragen:

ONG Niños de Guatemala
6a Avenida Norte #45, Antigua Guatemala
(+502) 4379 1557
antigua_office@ninosdeguatemala.org
www.ninosdeguatemala.org