Dominica

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Reistips

Dominica


Dominica is een goed verstopte parel. Doordat het geen echte stranden heeft, zijn de reizigers die je treft vooral natuurliefhebbers. Reis via Martinique en neem daar de ferry, dit is veruit de goedkoopste route. Roseau is geen aanrader, niets te beleven. Verblijf zoeken is niet echt moeilijk, hoewel diverse gelegenheden op internet te vinden in de praktijk niet meer open blijken te zijn. Bij aankomst de eerste overnachting en alvast vervoer (autohuur) regelen is wel een aanrader. Zuid Dominica is een stuk niet te doen zonder 4x4, maar voor de rest kan je het wel redden met een gewone auto. Hoogseizoen start half december, vanaf dan is alles een paar maanden veel duurder. Er zijn vele routes over het eiland te lopen en te klauteren, goede berg-wandelschoenen en bv. teva's (zwemmen in rivieren) zijn onontbeerlijk, evenals goede muskietenbescherming.
Verblijf bij de Chief in Arawakland is absoluut geen aanrader tenzij je je eigen laken(zak)/klamboe meeneemt, overigens in andere meer betaalbare slaapgelegenheden ook geen afrader, veel bedvlooien ontmoet...
Als je naar Dominica gaat, vergeet dan absoluut je camera niet en liefst ook een verrekijkertje, je komt, zeker ook in het binnenland, ogen te kort. De bevolking is doorgaans allervriendelijkst. Rijden na zonsondergang is absoluut af te raden!