Zapatamoeras

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Toeristenfuik Guamá

Zapatamoeras,
Cuba


Een relaxte boottrip door het grootste watervogelreservaat van de Cariben brengt je naar een authentiek drijvend indianendorp in het midden van de 'Laguna del Tresoro'. Klinkt goed hè? Dat dachten wij ook. Toch is de werkelijkheid iets minder mooi, en daar willen we je graag voor waarschuwen.

In het plaatsje Boca de Guamá, daar waar je de krokodillenfarm vindt, kun je een 5 km lange boottrip naar de Laguna boeken. Nu zijn we niet vies van een beetje actie, maar de speedboot gaat met een moordende snelheid op weg naar het indianendorp. Je raadt het al: de vogels zijn al snel gevlogen. Om maar te zwijgen over hoe je jezelf en je camera binnenboord weet te houden.

Eenmaal aangekomen bij het indianendorp blijkt wat voor toeristenfuik dit is. Het betreft namelijk een klein eilandje middenin het meer. Er staan enkele nagebouwde 'indianenverblijven' waar je aan 'traditionele' ceremonies kunt deelnemen. Verder zijn er nog een restaurant en een enkele souvenirwinkel.

Prima natuurlijk als je dat een leuke trip lijkt. Maar wat als je daar geen zin in hebt? Dan is het wachten tot je weer terug kunt, met dezelfde speedboot... Wees dus waar je aan begint!

Het uitzicht kan gelukkig slechter: [url="http://www.columbusmagazine.nl/noord_en_midden-amerika/cuba/highlight/zapatamoeras/reisreporter/fotos/449148.html" target="_blank"]zie foto.[/url]