Vinales

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Buitenzwembad met subliem uitzicht tabaksplantages

Vinales,
Cuba


In de provincie Pinar del Rio in het westen van Cuba, vind je de vallei van Vinales, met prachtige kleurrijke tabaksplantages en de beroemde mogotes, bijzonder gevormde rotsformaties van kalksteen. In de Vallei ligt het vredige dorpje Vinales, waar het heerlijk toeven is en vanuit waar je prachtige tochten te voet, te paard of per fiets kunt maken door de plantages (zie mijn andere tip over de vallei, met o.a. zwemmen in een grot).

Ik raad je aan te overnachten in een van de vele Casas Particulares: particulieren die een of meer kamers in hun woning verhuren. Zo krijg je een bijzonder inkijkje in het dagelijks leven van de Cubanen en kom je heel makkelijk met ze in contact. Er zijn geen stranden in de directe omgeving; de dichtstbijzijnde ligt op drie uur rijden (zie mijn tip Duiken en Verborgen stranden), maar een dagje heerlijk relaxen zonder ver te moeten reizen kan wel!

Zin om lekker te chillen aan een buitenzwembad met buitenbar en met schitterende uitzichten op de vallei met tabaksplantages? Ga dan naar hotel Los Jasminez of hotel La Ermita. Beide hotels zitten op loopafstand van het dorp en voor 3 a 4 euro (prijzen anno 2007) inclusief drankje mag je ook als niet-gast gebruik van het zwembad maken.

- Hotel Los Jasminez: voor het mooiste overzicht van de vallei (zie mijn foto 'Tabaksplantages') maar iets verder lopen vanaf de hoofdstraat, vier kilometer verder op de Vinales highway richting de stad Pinar del Rio.

-Hotel La Ermita: voor het mooiste zwembad en een goede buitenbar met prima mojito's, eventueel een massage (30 euro) plus als extra bonus een mooi uitzicht (maar iets minder spectaculair dan Los Jasminez), op tien minuten loopafstand van de hoofdweg.