Havana

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sigaren in Cuba

Havana,
Cuba


Ik ben zelf geen roker en zeker geen sigaren, maar als je in Cuba bent is een sigaar wel iets wat je moet proberen. Zo gingen wij na een trektocht te paard naar een boerderij die sigaren fabriceerden met tabak plantage. Erg leuk om te zien. proeven vond ik toch minder...
De provincie Pinar del Rio is dé tabaksstreek van Cuba. Hier komt de beste tabak ter wereld vandaan. Daarnaast wordt ook in de provincies Havana, Santa Clara, Granma, Santiago de Cuba en Guantánamo uitstekende tabak verbouwd.

Naast de ‘officiële’ verkooppunten is het ook mogelijk om Cubaanse sigaren op straat, in kleine winkeltjes aan de straat of tijdens een tour met een gids te kopen. Verblijf je in een casa particular? Dan kent de eigenaar meestal ook wel iemand die jou een doos mooie Cubaanse sigaren kan verkopen. Nu zal ik niet zeggen dat het kopen van sigaren op deze plekken sterk af te raden is, maar je moet wel weten waar je op moet letten. En vertrouw je het niet, of heb je bedenkingen bij de kwaliteit van de sigaren? Koop ze dan niet.

bron internet