Havana

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zeer behulpzame casa particular!

Havana,
Cuba


Voor onze reis op Cuba (22 dagen) hadden we eigenlijk alleen een vliegticket en een overnachtingsplek voor de eerste nacht geregeld. Die plek was de casa van Clarita y Orlando. Deze casa had ik gevonden op internet [url="http://www.lonelyplanet.com/thorntree/thread.jspa?threadID=2144056&messageID=19453845#19453845" target="_blank"](o.a. op de website van Lonely Planet stonden positieve reacties)[/url]. Het bleek inderdaad goed te zijn!

Omdat Clarita zelf (zij runt de casa, Orlando heeft nog een andere baan) geen kamer meer had, kwamen we terecht bij casa Mary (de buurvrouw van 1 etage hoger). Hier hebben we prima geslapen in een schone kamer, en Mary's moeder Theresa is een schatje. Ontbijten deden we wel bij Clarita. Dat hadden we afgesproken omdat Clarita ons dan meer over Cuba kon vertellen. Het ontbijt was super! En alles wat we niet opkregen (meestal de enorme schaal met fruit) pakte Clarita voor ons in, en dat konden we vervolgens meenemen de stad in. We zijn uiteindelijk 4 nachten gebleven.

Zodra we ons reisplan klaar hadden, heeft Clarita overal casa's voor ons geregeld! Het waren stuk voor stuk goede casa's in Vinales, Trinidad, Santiago en Baracoa. Als we iets aan onze reisplannen wilden veranderen, vertelden we dat aan de eigenaars van de casa waar we op dat moment waren, en zij belden vervolgens Clarita. Clarita belde dan weer naar de casa's om onze nieuwe reisplannen duidelijk te maken. Fantastisch, een eigen reisburo in Havana!

Clarita spreekt geen engels, dus het is erg handig als je wat spaans kunt! Zo niet, dan red je je ook wel, maar is het lastiger, (om zoals wij hebben gedaan) bv. je reisplannen met haar te bespreken.

Prijzen:
- 25 CUC per nacht per kamer (bij Clarita en bij Mary en Theresa)
- 3 of 5 CUC voor het ontbijt bij Clarita (5 CUC is met tosti en ei erbij)

Contactgegevens:
Clarita & Orlando
Marina # 61 e/ Horno y Vapor,
3er piso, apto. 35,
Centro Habana
e-mail: claritahab182@gmail.com
tel. 005378797113
mob. 005352900109